-

Datum objave: 06.05.2015

Koliko je važna visina s koje se skok padobranom izvodi?

Kada se govori o padobranskim skokovima, automatski se počinje razmišljati i o visini skoka. Malo je ljudi koji nisu upoznati sa padobranstvo a da znaju utjecaj visine na padobranski skok. Sve što znamo je ono što smo vidjeli u Hollywoodskim filmovima što je rijetko realno.

Najvažniji utjecaj visine na pravi doživljaj skoka padobranom je slobodan pad. Slobodan pad je glavna stvar zbog koje su mnogi zavoljeli padobranstvo i koje im je promijenilo način razmišljanja i života.

U tandem padobranstvu, visina s koje će se skok izvoditi je najvažnija stavka koja će utjecati na pravi doživljaj ove avanture. Malo je reći da su komentari tandem kandidata koji su skokove izveli s manjih visina redom bili "odlično, ali je prekratko trajalo".

Da bismo vam dali bolju usporedbu, skok padobranom s 4000 metara omogućiti će vam slobodan pad u trajanju od 60 sekundi dok skok s visine od 2500 metara omogućava slobodan pad u trajanju od 20 sekundi. Ako uzmemo u obzir da vam je ovo vjerojatno prvo puta da doživljavate slobodan pad, vašoj svijesti će trebati vremena da shvati što se događa te budite sigurni da je svaka dodatna sekunda slobodnog pada više nego dragocjena.

Savjetujemo da, ukoliko ste već odlučili isprobati ovo nevjerojatno iskustvo, napravite to na način koji pruža najviše od padobranstva i izvedite tandem skok sa maksimalnih 4000 metara, bez obzira ukoliko zbog toga budete morali potrošiti par sati više na organizaciju puta.

Tandem Experti su iz istog razloga odlučili cijele sezone organizirati izlete do Kaposvara u Mađarskoj, koji su uključeni u cijenu skoka a gdje će te iskusiti skok padobranom sa 4000 metara i slobodan pad od 60 sekundi.


skok-sa-4000-metara

Novosti, najave i aktualnosti